Puhdas kalu shemale helsinki homoseksuaaliseen

Muutama vuosi hoitojen jälkeen moni meistä ei kuulu mihinkään vähemmistöön, eikä kukaan pidä erikoisena. Transu on vähemmistöä ja "hoidettu" transu on vielä vähemmistön vähemmistöä. Luulee vielä itseään normaaliksi! Edellisessä viestissäni sanoin näin: Syyllistyt siis juuri siihen valikointiin josta edellisessä viestissäni mainitsin.

Saat helposti mieleisesi tulokset kun valitset lähtöaineiston sopivasti. Arvasit oikein, en ole lukenut kaikkia tutkimuksia transsukupuolisuudesta, mutta et ole sinäkään! Se että joku transu unohdetaan siis intersukupuoliset kokee itsensä naiseksi, ei tee hänestä naista, paitsi ehkä itsensä silmissä ja vertaistensa joukossa. Sinä useiden transujen tapaan tunnut ottavan sen kannan, että sukupuoli on vain sielussa, ei lainkaan ruumiissa.

Minun mielestäni se on molemmissa, kumpaakaan ei voida tuosta vain sivuuttaa ja todeta, ettei sillä ole mitään merkitystä. Taisin jo kerran todeta, että jos ruumis ja sielu ovat ristiriidassa, niin mikä todistaa, että ruumis on väärässä? Sekö, että ruumista voidaan korjata kirurgisesti, mutta sieluun ei voida veitsellä koskea? Yhtä hyvin voidaan todeta, että korjataan vain sielua, ettei edes tarvitse veitsellä koskea ruumiiseen. Eikö kuulostaisi paljon järkevämmältä ratkaisulta?

Hyvin harva transu uskaltaa myöntää, että transsukupuolisuuden syistä jotkut ovat henkisiä. Sikäli ymmärrettävää, koska pelko leimautua muiden silmissä hulluksi on liian suuri. Vastaavasti moni lihavakin itsepetoksellisesti vetoaa sairauteen, vaikka ei ole sellaista sairautta joka estää laihtumasta jos syö vähemmän kun kuluttaa.

Jos joku välttämättä haluaa leikellä itsestään irti ruumiinosia, niin leikatkoon, vaikka pidänkin sitä toimintaa tyhmänä. Jos joku mies haluaa leikkiä naista, niin leikkiköön, jos siitä saa itselleen hyvän mielen. Ja käyttäköön vaikka naisen nimeäkin jo saa siitä tyydytystä sieluunsa. Ja täällä jonkun ehdottama ilmaisu sukupuolen neutraloinnista on kuvaavampi kun heti uskoisikaan. Nykyiset operaatiot kun eivät ole ehdottoman lopullisia, vaan niitä pystytään palauttamaan kohtuullisen hyvin ennalleen.

Niin varmasti luulee, kun ympäristö ei tunnista vähemmistöläiseksi tai ransuksi tai muuksikaan, vaan "tavikseksi".

Katsos kun tieteen sisällä on aika tärkeää tuntea myös keskustelujen suuremmat linjat, jotta voi tunnistaa mistä lähtökohdista mitäkin asiaa on käsitelty ja miten se sijoittuu tieteen sisäiseen keskusteluun. Tätä prosessia kutsutaan usein opiskeluksi ja se tapahtuu yleensä korkeakouluissa. Tiede ja teoriat kehittyvät ja ei ole mikään mahdoton tehtävä lukea tuota teoriapuuta ja osata asettaa mitkäkin tutkimukset mihinkäkin vaiheeseen sitä rakennetta.

Tuskin sinäkään pidät jotain luvun haparoivaa tutkimusta jostain geeneistä kovin linjassa olevana nykytietoon nähden. Monilla ihmisillä on erilaisia mielipiteitä. Voisitko esittää jotain faktuaalista siitä, mikä tekee ihmisen mieheksi ja naiseksi ja ennen kaikkea sen miten nuo kategoriat määräytyvät jotenkin objektiivisen absoluuttisesti suhteessa luontoon?

Olen tuossa jokusen kerran vilkuillut peniksiä ja vaginoita ja en löytänyt miestä ja naista kirjoitettuna mistään niistä. Käsittääkseni kromosomeissakaan ei lue noita asioita. Siinä olet varmasti oikeassa, että sosiaalisesti esimerkiksi korjaushoitoja läpikäynyttä ihmistä ei aina hyväksytä ilmentämäänsä sukupuoleen, jos seikka satutaan tietämään. Mitä sillä on varsinaisen asian tai tiedon kanssa kuitenkaan tekemistä?

En nimittäin tiedä mitä höpiset jostain olennaisesti kristinuskoon ja ylipäänsä uskontoon liittyvästä sielusta. En valitettavasti ole uskovainen ja sielu ei käsitteenä kerro minulle mitään paitsi jotain tiettyjä uskontoihin liittyviä kulttuurisia ajatusmalleja.

Jos haluat puhua mielestä tai tietoisuudesta, kiva. Silloin voit varmasti ottaa alkuun kantaa siihen laajaan ja varsin mahdottomaan filosofiseen keskusteluun tietoisuudesta ja sen suhteesta materiaan. Minä olen sen suhteen epävarma, aihe kun on vaikea ja äärimmäisen monimutkainen ja laaja. Voit englanninkielisestä wikipediasta saada alkukatsauksen. Jos sen sijaan haluat puhua kehosta noin ylipäätään, aivot ovat osa kehoa ja aivojen ns. Minä en missään nimessä kiellä kehon osuutta asiassa, mutta väitän että kysymys on monimutkaisempi.

Puolestani ihmiset saisivat tehdä ihan kumpaa huvittaa - oikeastaan heillä olisi oikeus siihen itsemääräämisoikeuden kautta. Tässä ei ole järkevyyksistä kysymys, vaan siitä mikä tuntuu itselleen sopivammalta. Tuo "ristiriita" on vain yksi tapa puhua asiasta ja käsitteellistää sitä. Kaikki eivät niin puhu. En minä sitä puolustele. Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään ristiriitaa kehoni kanssa, eikä ole ollutkaan.

Epämukavuutta kyllä ja tarpeita, jota olen sitten hoitanut. En olisi muokannut mieltäni edes jos siihen olisi ollut mahdollisuus. Tykkään itsestäni ja kehostani näin. Huomioi, ettet kuitenkaan tiedä kehostani mitään, vaikka ehkä oletat. Joka tapauksessa, en saanut sinulta vastausta kovin moneen muuhunkaan kysymykseen.

Jos tarkoitat, että syy on puhtaan psyykkinen ja psykiatriseen malliin sisällytettävissä, tietänet itsekin olevasi väärässä. Edelleenkin sitä fyysisen kehon tutkimusta on jo toteutettu ja viittauksia on myös kehollisiin syihin useammasta eri tutkimuksesta. Samaten sitä "henkistä" parantamista on yritetty vuoskymmenet tuloksetta.

Siksi on siirrytty muihin keinoihin ja ajatusmalleihin. Sen sijaan en kiellä sitä, etteikö psyykellä ja ympäröivällä kulttuurilla olisi vaikutusta siihen, miten me KAIKKI sukupuolitumme ja miten keholliset lähtökohdat ja taipumukset muotoutuvat eri yksilöissä erilaisiin tapoihin nähdä itsensä.

Tai sitten voisit selittää tosiaan sen absoluuttisen objektiivisen mieheyden ja naiseuden määritelmän ja että missä se määritelmä näkyy luonnossa, noin niinkuin fyysisissä objekteissa. Samalla voisit selittää mitä sukupuoli tarkoittaa. Minä tällaisenä höpsönä poststrukturalistisesti suuntautuvana henkilönä kun tuppaan ajattelemaan, että se on ennen kaikkea käsite ja sana, joka muokkautuu jatkuvasti keskustelun ja määrittelyn kautta - toisin sanoen abstraktin jäsentämisen.

Se fyysinen todellisuus ja monimutkaisuus, mikä tuottaa erilaisia kehoja ja taipumuksia on aivan eri asia. Se ei ole riippuvainen määritelmistä, se vain tapahtuu. Yksikään ihminen ei ole samanlainen ja ryhmien sisäiset korrellaatiot ovat vain karkeita.

Luokittelu on päätös, ei objektiivinen havainto. Stereotyypittämisestä ja valtarakenteista on tehty aika paljon kulttuuritutkimusta, kannattaa tutustua siihen. Ei, kaikki sellainen ei ole feminististä tutkimusta, ei läheskään. Valitettavasti myös vaginoplastia on varsin lopullinen leikkaus. Siitä ei kovin onnistuneesti mitään palautella, vaikka onhan noita vähän yritelty. Se ei niin ikään ole neutralointia ihmiselle, joka sitä haluaa ja tarvitsee.

Siinä muokataan henkilölle uusi seksuaalisesti toimiva elin. Neutralointi on ainoastaan näkökulmaasi, ei muuta, mutta näkökulmiahan riittää. Lisäisin vielä kerettiläisen näkemyksen, että mielestäni on turha tehdä numeroa edes siitä "ei-psyykkisyydestä" tai synnynnäisyydestä. Taisi joku muukin joskus kirjoittaa, että mitä sitten vaikka transsukupuolisuus johtuisi lapsuuden kokemuksista, olisiko se syy olla hoitamatta asia parhaiten toimivalla tavalla?

Tai mitä sitten jos kävisi ilmi - nykytiedon valossa hyvin yllättävästi - että joillakin transsukupuolisuus ei olisikaan synnynnäistä vaan siihen "sairastuttaisiin" myöhemmällä iällä - olisiko se syy olla hoitamatta? Eihän sydänvioistakaan hoideta pelkästään synnynnäisiä.

Teoriassa kyllä, käytännössä ei. Jalkalihasten muoto, aataminomena, sormet, leuan malli, kävelytapa yms yleensä paljastavat ruumiin mieheksi ilman sen perusteellisempaa tarkastelua. Ääni on niin ikään yleensä selkeän miehinen tai teennäisen yli-kimeä ja partakin tunkee esiin suhteellisen selvästi. Poikkeuksiakin on, mutta harvassa. Biologinen nainen jos on lihava ja pukeutuu väljästi, on vaikeammin tunnistettava. Koska luulet näin, helpotat näiden ihmisten huomaamattomuutta entisestään.

Harvalla prosessit läpikäyneellä esimerkiksi partaa tai aataminomenaa näkyy, kuvailet pikemminkin transvestiittia. Huomaa kyllä kuvauksestasi, ettet pahemmin asiaa tai näitä ihmisiä tunne tai ole nähnyt.

D Korkeintaan livenä transvestiitteja tai vielä prosessin alkuvaiheessa olevia. Luultavasti kuitenkin olet nähnyt jotain karikatyyrihahmoja televisiossa ja netissä. Mutta sehän on vain hyvä, tutkasi ei ole herkkä, kuten ei muillakaan. Viimeistään tässä vaiheessa muuttui trolliviihteeksi tämä keskustelu Jatka ihmeessä, tämä on hienoa viihdettä!

Siinä meillä varsinainen asiantuntija. Joskus jopa melko hyvin tuloksin, varsinkin parta. Yleensä kuitenkin parannettavaa jää rutkasti. Pääsääntöisesti he oppivat naiselliset ominaisuudet vain omasta mielestään ja luulevat olevansa huomaamattomia. Enhän minä asiasta mitään tiedä, kun olen vaan 25 v ollut töissä TAYS: Mutta siinäkin tapauksessa että tuo pitää paikkaansa olet nähnyt vain alkuvaiheen ihmisiä, kuten ajattelinkin. Ei tämä ole mikään vuoden tai kahden juttu tuosta vaan.

Samoin sinä tiesit jokaisesta noista hoidettavasta tämän asian, joten juttusi ei toimi, katseesi olisi värittynyt tiedosta. Ihan normaali psyykkinen lasit päähän -reaktio, joka toimii sitä vahvemmin mitä enemmän on asenteita kutakin asiaa kohtaan.

Tämä on tuiki tavallinen korjatun henkilön kohtaama seikka. Tieto muuttaa aistimista selektiivisemmäksi. Trolli nää taidat kuitenkin vaan olla. No tästäpä päästiinkin riemukkaaseen asiaan: Taas yksi allekirjoitettu ihana naula meidän arkkuumme. Koeta siinä sitten saada asianmukaista hoitoa, kun hoitohenkilökunta on henkilöäsi vastaan koko sydämestään. Koittakaapa kerrankin laittautua julkisesti mihin tahansa muuhun sukupuoleltaan ilmaisevaan asustukseen, kuin mitä sukupuolta satutte itse 'tunnustamaan'.

Olkaa hyvä, ja käykää julkisilla liikennevälineillä perjantai-iltana huuruisimpaan baariruuhka-aikaan vähän ulkoiluttamassa olemustanne. Ihan vain, että saisitte omakohtaista kokemusta pelosta, jota silloin saattaa ihminen tuntea. Tämän jälkeen voisitte siirtyä juottolaan ja räyhäkkäimpänä hetkenä pilkun aikoihin sieltä taas julkisilla viinanhuuruisen julkisen liikenteen käyttäjäkunnan mukana taas kotiinne.

Tämän jälkeen toivoisin, että miettisitte huolella uudelleen kaikki ajatuksenne meistä. Me elämme joka päivä pelossa, että jonkun mielestä me emme oikein sovi katukuvaan ja turmelee terveytemme. Ehkä jopa koko lopun elämäämme. Tämän kun tiedostatte, ajatelkaa tällöin omalta osaltanne sitä, miltä tällaisen asenneilmapiirin keskellä saattaa tuntua elää päivästä toiseen. Hoitojärjestelmä itsessään pitää huolen, että kaltaiseni ihminen istuu vähintään neljä vuotta prosessoitavana ensin vaaditaan pari vuotta minimissään ja sitten hoidellaan ja 'tosielämänkokeillaan' vähän lisää tässä välitilassa.

Teistä se on varmaan kiva vitsi katsella, kuinka ihmisten päät kestävät kiusaamista. Kyllä, Te teette sen ihan vain silkkaa kiusantekoa harjoittaaksenne. Ihmisoikeuksiahan pitää päästä loukkaamaan jopa 'lain puitteissa' jos siihen tarjoutuu muhdollisuus, kyllä tämä on nähty kautta koko maailman historian muuallakin. Mutta koittakaa nyt hyvä ihminen asennoitua uudelleen. Tietty viestistänne huomaa, että kapasiteetti empatiaan taitaa Teiltä puuttua ehkä jopa täysin.

Teikäläiset tunnistaa hyvin helposti, vaikka itse muuta luulette. En vaan viitsi käydä jokaiselta kysymässä milloin sinut on leikattu, ehkä siksi luulet olevanne näkymättömiä. Itse olet osasi valinnut. Ei kukaan ole pakottanut. Yrität väsyttää vastustajasi puhumalla hänet pyörryksiin? Ei tuota juttua jaksa lukea kukaan Tiedätkö miksi se tarkkaan ottaen itsensä tappo? Osoitat tiukkaa asiantuntevaa ymmärrystä. Illuusioissa on kiva elää.

Meitähän kun liikkuu joka nurkalla. Miksi muuten jatkat tätä keskustelua? Vittuilun ilosta vai yleisestä pahansuopuudesta? Minä luen tuollaisen tekstin muutamassa minuutissa. Ehkä 5 sekunnin pituisella huomiokyvyllä voi tuottaa vaikeuksia päästä edes alkuun.

Tai jos kestää tavailla sanoja, voi kestää turhan pitkään. Ratkaisu on siis olla kysymättä sinulta enää mitään. Tanelit on tällä palstalla tuttua kauraa. Näennäistä ja asenteiden värittämää "tietoa". Varsinaisen prosessin jälkeisistä ihmisistä heillä ei ole sen enempää tietoa kuin muillakaan. Se ei kerro paljoa. Tottakai hoidettaessa ihmiset ovat välitilassa. Kyllä vai ei Eihän hoidetut siellä käy edes tukiryhmissä 'mallikappaleina'. Se on näky Onnistunut vertaus tuo merikotka.

Naapurustossa on asunut jo 10v yksi "viehättävän naisellinen" tapaus. Pituutta melkein 2m ja naama kirveellä veistetty. Kroppa kun painonnostajalla ja asuna puolijoukkueteltta. Hiukset on persvakoon asti, mikä ainoana naisellisena piirteenä mainittakoon. Ja luulee sekin olevansa huomaamaton ja naisellinen.

Ei ole vielä kukaan ollut niin humalassa, että olisi langennut. Kaikki ne jotka ovat nähneet muitakin diagnoosin saaneita kuin itsensä tietävät tietenkin, miten hoidot tehoavat, eivätkä nuo läpät heitä hetkauta. Pelleltäkin toivoisi silti pientä vastuuntuntoa sen suhteen, miten joku tutkimuksiin lähtöä harkitseva kokee nuo kirjoitukset. No, vakuuttuupahan pian siitä että parempi hakeutua asiallisemmille areenoille kuin jäädä tänne, ellei ole friikki huumorintaju. Jos muka oikeasti olet jotenkin mukana prosessissa niin suon sulle kaikin mokomin tällaisen paineiden päästelyn, jos se kerran auttaa olemaan niin mukava ja asiallinen kuin kaikki hoitopuolen edustajat joita itse olen kohdannut.

Koetapa päättää kasvaako se parta vai eikö kasva Eiokö se ollut työkaveri, eikä tavallinen kaveri? Pienikokoiset on sitten varmaan varpushaukkoja jos isokokoiset on merikotkia. Helppoa on ainakin saada miehet lankeamaan. Kukaan ei pakoita minua kulkemaan ulkona siihen aikaan, kun kaikki höyrypäät siellä kulkevat. Moni tavis kulkee samalla tavalla julkisissa kulkuvälineissä ja pelkää samalla tavalla, että joku känninen vetää.

Ei minua ainakaan kukaan kiusaa vaikka minusta näkee oikein hyvin, että olen ts. Ja jos joku sitä yrittää, niin sanon takaisin, sillä sanattomaksi en jää. Kumma jos suuri yleisö sinua kiusaa, mutta minua ei. Onkohan vikaa omassa asenteessasi. Joku tykkää muna-, toinen käpy- kolmas kanahaukasta. Mitä jos oltaisiin niin radikaaleja, ettei hoidettaisi transsukupuolisia lainkaan. Annettaisiin valtion puolesta tarpeeksi köyttä ja annettaisiin vapaasti vetää johtopäätöksiä.

Ratkeaisi paitsi sitä liikakansoitus ongelmaa, niin myös maamme työttömyysongelmia. En minäkään hankkiutunut hedelmättömäksi ja eroon miehen elimistä siksi että olisin halunnut niistä eroon. Kikkeli ei kuulu naisen anatomiaan ja hedelmättömyys on eitoivottava sivuvaikutus. Minä puolestani en saanut sinulta yhteenkään esittämääni kysymykseen muuta vastaus kun vastakysymyksiä, jotka yleensä olivat muotoa "no mitä vahinkoa siitä on", "keneltä se on pois" tai jotain muuta samantasoista.

Ja sitten sinä valitat kun et saa vastauksia omiin kysymyksiisi. Syyllistät minua siitä miten toimit itsekin. Ja kun ottaa huomioon montako kysymystä yhdessä viestissä keskimäärin esität, niin tuskin edes oletat saavasi vastausta niistä jokaiseen?

Ei muuten tarvitse vastata tähänkään kysymykseen Lääkärit päättävät mitä potilaalle tehdään. He ratkaisevat kutistetaanko kalloa, vai leikelläänkö kul Tietenkin, on eri asia jos vallitsisi tuollainen pakkojärjestelmä. Minä puhuinkin siitä, että jos olisi vaihtoehdot molempiin, eikä kumpaankaan pakotettaisi, mitä väliä sillä olisi kumman tekee. Lisäksi tarkoitin esittämälläni kysymyksellä juuri sitä, että pitäisikö teidän mielestä jompi kumpi noista vaihtoehdoista olla se pakollinen, eikä mahdollisuuksia muihin?

Arvaan, että miellellänne näkisitte pollamuokkauksen ainoana sallittuna muokkaustapana. Maailmassanne olisi lisäksi varmaan hyvä, jos homotkin muokattaisiin samoin. Ok, tuo menee jo vähän väsyneeksi. Kyllä sinulle vastattiin jo moneen otteeseen monessa viestissä ja esitettiin jatkokysymyksiä. Saat toki esittää vastalauseen jossain muodossa ja arvaan että jotain ihanaa tähän heitätkin, esimerkiksi että nyt pakoillaan kun meni luu kurkkuun tai jotain.

Keskustelu taisi olla tässä. Sinulla on tehokas tyyli tuottaa tekstiä. Paljon sivistyssanoja ja vaikeasti ymmärrettäviä lauseita. Se on tunnetusti tehokas tapa luoda itselleen viisaan ja oppineen ihmisen maine, koska jos kuulija ei ymmärrä, ei hän voi myöskään osoittaa virheitä. Väkisin muistui mieleeni se entinen työkaverini. Hän selitteli hoitojen jälkeen omia valintojaan samalla tyylillä, tarinaa tuli kun ruuneperiltä ja yleensä vielä kysymättä.

Tosin hän ei käyttänyt sivistyssanoja juuri ollenkaan, hänen puheensa oli sikäli selkeämpää ja helpommin ymmärrettävissä. Ymmärrän kyllä miksi jätit vastaamatta kysymyksiin onko viisasta irrotella terveitä ruumiinosia viallisen sielun mielen parantamiseksi. Mutta vastaan silti esittämällä oman mielipiteeni kysymykseen kumpaa korjata, ruumista vai sielua jos molempien korjaaminen olisi mahdollista ja tulokset olisi taattuja lopputulokseen tyytyväinen potilas molemmilla tavoilla.

Maksaja saa päättää kumpaa korjataan! Jos potilas maksaa kaikki kustannukset omista varoistaan, hän saisi silloin valita kumpaa muutetaan, ruumista vai sielua. Jos hoito maksetaan julkisista varoista, silloin lääkärit saavat valita hoitotavan ja potilas joutuu tyytymään siihen mitä he päättävät. Myös silloin jos se olisi hänen oman toiveensa vastainen ratkaisu.

Ei tässäkään potilasta pidä täysin sivuuttaa, hänen mielipiteensä tulisi toki kuulla, mutta se ei missään nimessä olisi lääkäreitä sitova. Ja toki potilas saisi kokonaan kieltäytyä hoidosta lääkärien tekemä ratkaisu se ei häntä miellytä.

Esitän tässä vielä arvauksen, että silloin leikkaushoitojen määrä romahtaisi huomattavasti nykyisestä. Voi olla vähän kylmältä kuulostava raha ratkaisee -periaate, mutta onko ehdottaa parempaa? Tähän kysymykseen toivoisin sinun vielä selvästi vastaavan! Mielipiteeni siitä, että hoitojen jälkeen transsukupuolinen henkilö ei ole mies, eikä nainen, vaikka onkin silti molempia on toki minun mielipiteeni.

Mutta on se aika monen muunkin mielipide, niin pahalta kun se saattaa itseään normaaleina pitävien transsukupuolisten korvissa kuulostaakin. Jotkut pitävät tätä loukkauksena, toiset suorapuheisuutena. Mutta ehkä sinua ja monia muitakin transuja lohduttaa tieto siitä, että niiden hoitojen jälkeen on silti olemassa vielä ihminen.

Ihmisen sukupuoli ei ole mielipidekysymys, joten sinun mielipiteelläsi ei ole paskan arvoa. Se taas on sinun mielipiteesi olla ei ole yhtään mitään arvoa. Ei edes sen paskan. Olepa kerrankin mies ja rasvaa köysi ja tee se, minkä sinun pitää tehdä sen sijaan että kiusaat vähemmistöjä. Me nimittäin kiusaamme takaisin!

Sattuiko totuus transua johonkin arkaan paikkaan? Ei teillä ole tarjolla muuta kuin tanelointeja ja trollaamista. Trollaamisen määrä tällä palstalla on suoraan verrannollinen peräkammarin poikien Thaimaan matkojen lukumäärään.

Tulehan ulos kaapista ja mene muitten jurpohomojen seuraan sinne baariin. Tosin sillä erotuksella, että kaikkia hoitoja ei saa Suomessa omalla rahallakaan, jos lääkärit päättävät ettei hoidon tarvetta ole.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Puhuu naisista niin kuin olisi joskus päässyt koettamaan. Ei ole naisen vika, että olet kaappihomo. Ehkä sinun kannattaisi tulla ulos kaapista sen sijaan että pitäisit Mannerheimin kuvaa tyynyn alla. Vaarana tietysti olisi, että joutuisit lähtemään äitisi kodista alle nelikymppisenä. Sinä puhut naisista, toivoen sellaiseksi joskus tulevasti. Mutta koko elämän munia kannat, henkisesti ainakin.

Vai onko tuon äksyilyn syynä se joka tulee kerran kuussa oikeille naisille? Jätän ensimmäisen osasi kommentoimatta, sillä arvostelu kirjoitustyylin perusteella on lähinnä lapsellista. Meillä on selkeästi hyvin erilainen mielipide siitä tässä asiassa. Sinä määrittelet tässä mielen vialliseksi.

Mieleen vaikuttaa biologia, me kaikki kehitymme omaamaan tiettyjä taipumuksia neurologisesti, jotka kulttuurin kautta jalostuvat siksi miten ajattelemme tuntemuksistamme. Tälle tilalle on olemassa neurologista pohjaa, siitä on tutkimusta. Miksi siis se mieli tai neurologinen asetelma on viallinen ja miksi se keho on "terve" tai "oikea", mikä sen määrittää? Me olemme ryhmänä kuitenkin normaalisti älyllisesti toimivia ihmisiä, ei mielessämme mitään vikaa ole ja se tutkimuksissa todetaan.

Tietenkin meihinkin mahtuu vähäinen määrä sellaisia joiden päässä viiraa, mutta se on pieni vähemmistö, kuten valtaväestössäkin. Maksaja on meillä veronmaksaja ja veronmaksaja vaikuttaa yhteiskuntaan edustuksellisen demokratian kautta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun laki säädettiin hoidoista ja sukupuolen vahvistamisesta, toteutettiin kansan tahtoa. Maksaja on siis päättänyt, ainakin näillä osin. Jos joskus tulee vaihtoehtoisia hoitomuotoja, poliittisen kehityksen näkee sitten. En yhtään epäile, etteikö konservatiivinen siipi yrittäisikin silloin älähtää, että pitäisi muokata pollaa, siinä missä me liberaalimmat sanoisimme, että ihmisellä on oikeus päättää kehostaan ja molemmat mahdollisuudet pitäisi sisällyttää hoitojärjestelmään, jota pitäisi nykyiselläänkin muokata toimivammaksi ja vähemmän riippuvaiseksi psykiatrisesta portinvartijuudesta.

Koska näkemykseni "terveydestä" ja "terveestä kehosta" eroavat tämän ilmiön suhteen ilmeisesti huomattavasti sinun näkemyksistäsi, enkä näe sitä edes olennaiseksi kysymykseksi varsinaisten hoitojen kannalta, säilyttäisin silti mahdollisuudet fyysisiin hoitoihin plastiikkakirurgiaa myöten julkisella puolella, koska kyseessä on edelleen ja todetusti lääketieteellistä väliintuloa vaativa tila, sekä plastiikkakirurgiaa ym.

Jos sen poistaisi, kyseessä olisi varsin iso remontti terveydenhuoltojärjestelmässä, eikä kovin monet muutkaan tahot olisi tyytyväisiä. Nimenvaihtamisesta pois sukupuolirajat, joita tälläkään hetkellä ei ole edes lakiin tarkasti määrätty kuin lapsille, mutta toteutetaan mielivaltaisesti soveltaen aikuisiinkin.

Juridinen "sukupuoli" joko pois kokonaan turhana yksilöivänä tekijänä, koska yksilöidä voi helposti muutenkin, TAI sitten juridinen sukupuoli muutetaan ilmoitusluontoiseksi asiaksi ja kehitetään muita yksilöimistapoja.

KAIKKI plastiikkakirurgia yhtenäistetään, yksityisestä julkiseen, eli joko kaikkeen samantyyliset psykiatriset standardit ja portinvartijuudet pitkine odotteluineen päivineen, tai sitten ei valvontaa ja odotteluja, vaan laaditaan jonkinlainen fiksu vastuunpoistojärjestelmä, joka vapauttaa hoitotahon vastuusta siinä tapauksessa, että yksilö katuu mitä leikkausta sitten ottaakaan. Tietenkin kirurgin huonoa räpeltämistä koskisi jonkinlainen vastuu, mutta se on eri seikka. Hormonit vapaiksi tuotteiksi, ei reseptilääkkeinä, tai jos reseptilääkkeinä niin niiden myöntämistä helpotetaan huomattavasti riippumatta sen hetkisestä sukupuolesta - aivan sama miten ihmiset kehoaan muokkaa.

Tämän lisäksi liuta muitakin lakeja ja käytäntöjä tulisi sorvata uuteen uskoon. Ihmisiä eriävine mielipiteineen on maailmassa 7 miljardia. Kohteliaisuus ja sensitiivisyys on asia erikseen, suorapuheisuus on yleensä lähinnä vain pyrkimystä pönkittää jotain valtasuhteita ja osoittaa kaapin paikkaa.

Jos sinä sattuisit olemaan mielestäni ruma ja läski, en silti sitä mainitsisi sinulle koskaan. Suorapuheisuutta voi toteuttaa monella tavalla, mutta sen ei tarvitse olla sitä että sanotaan julki omia mielipiteitä toisten ihmisten henkilökohtaisesta olemuksesta. Tiedät että tällä ryhmällä on huomattavasti suurempi riski masennukseen ja muihin vakavempiinkin ongelmiin johtuen ympäristön asenteista ja niiden osoittamisesta.

Älä yritä leikkiä jotain viatonta jonkun "asian oikeellisuuden" kautta. Se on vain mielipiteesi ja se voi jatkuvasti julkilausuttuna joihinkin ihmisiin tässä ryhmässä sattua, jos heillä on jo valmiiksi huono itsetunto ja taustalla paljon syrjintää ja "kaapin paikan näyttämistä". Älä ole mukana jatkamassa tuota vihan ilmapiiriä ja pidä mölyt mahassasi. Jos haluat vaikuttaa johonkin, mene vaikka kehittämään sitä teknologiaa tai vaikuttamaan jonnekin puolueeseen sisäisesti puolueohjelmaan.

Kaappipuppeli saat vain uneksia, että pääsisit joskus jonkun muniin käsiksi. Mene tuonne homopuolelle kertomaan fantasioistasi, niin ehkä sinua ymmärretäänkin. Tällä puolella munat ovat harvassa. Leiki sinä vaan naista ihan vapaasti. Saadaan sitten taas nauraa kun kuljet kylillä "naisena" ja luulet ettei tunnisteta transuksi. Oletko saanut edes miestä? Taidetaan puhua samasta hevosenpuolikkaasta.

Vastaa jos uskallat Sinä olet biologinen mies ja harrastat seksiä miehen kanssa. Kuka siis on homo? Biologinen sukupuoli on sellainen sirkustermi. Oletko herr Taneli nähnyt jonkun kehossa "mies"-merkintää jossain? Lukeeko se pippelissä vai pimpissä? Kävisit sen peruskoulun loppuun, niin tietäisit jotain biologiasta. Näitten pojujen sukupuoli toimii vain viagralla, se on kemiallinen sukupuoli. Se, että ne nappovat viagraa on heikäläisten sukupuolenkorjaus.

Eikö olekin harmi, kun minulla vehkeet toimii. Sinulla on vaan halpa kopio jalkojesi välissä ja se ei eds toimi? Ihan hyvin toimii, juuri niinkuin tarvitsee. Mihin ryhmään biologia sinut asettaa? Tarkoitus ei ollut kritisoida kirjoitustapaasi, vaan analysoida sitä kiihkottomassa hengessä. Mutta en silti malta olla jatkamatta samalla linjalla. Sen lisäksi mitä jo totesin, olen saanut kirjoitustesi perusteella sinusta sellaisen kuvan, että olet monessa suhteessa olet tyypillinen vähemmistön edustaja Tämä tuskin sinua yllättää, ei yllättänyt minuakaan.

Otat kaiken kritiikin henkilökohtaisesti ja nimenomaan transsukupuolisuuteesi kohdistuvina loukkauksina. Samalla aikaa olet kuitenkin hyvin suvaitsevainen ja sallit hyvin suuren yksilönvapauden.

Myöskin lakaiset järjestelmällisesti kaikki vaikeat kysymykset tieltäsi jollain verukkeella, kuten "määrittele terve" ja hukutat jatkon siihen jo mainitsemaani sanatulvaan. Vetoat mielelläsi tieteellisiin tutkimuksiin jotka tukevat sinun näkökantaasi, et kuitenkaan esitä mitään konkreettisempaa todistetta niistä. Sinun lähtökohtasi ei tosiaankaan ole puolueeton. Suorapuheisuuden voi tulkita myös junttiudeksi tai komenteluksi jos sellaisen tulkinnan haluaa tehdä. Mutta se on myös suoraselkäistä ja rehellistä.

Jos ei kestä kuulla asioita kaunistelemattomina niin kun ne ovat, niin vika on silloin kuulijassa, eikä puhujassa. Ja jos on ongelmia heikon itsetunnon kanssa, niin sitä voi koettaa vahvistaa. Totuus on monasti katkera niellä, mutta kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

Läskiksi kutsuminen ei todellakaan ole kohteliasta, mutta joku voi kuitenkin olla tyytyväinen jos hän havahtuu itsekin siihen tosiasiaan, että paino on pikkuhiljaa päässyt hivuttautumaan huimiin lukemiin. Ja entä jos sanoja on lääkäri? Sinä sait vastauksen kysymykseesi, saisinko minä nyt puolestani sinulta selvän vastauksen näihin kerran jo aiemmin esittämiini kysymyksiin sinun mielipiteistäsi apotemnofiliasta: Pidätkö hyväksyttävänä ja järkevänä toimintatapana, että ihminen joka haluaa täysin terveen jalkansa poistettavaksi, myös saa tahtonsa lävitse vain tunteakseen itsensä terveeksi?

Ja älä tällä kertaa ala esittää niitä vastakysymyksiä kuten: Vastakysymys on kyllä hyvä keino väistää hankalia kysymyksiä, mutta jos nyt puolestasi osottaisit suoraselkäisyytesi ja vastaisit selvästi kaikkiin kysymyksiin. Aika moneen ryhmään, mutta yksikään niistä ei ole mies tai nainen, ne kun eivät aikuisten tarkasti määriteltynä ole biologisia ryhmiä.

Ryhmää ja kimppaa löytyy kyllä. Eikö aikuisia voi biologisesti jakaa miehiin ja naisiin? Tähän kuvioon nyt sattuu vain liittymään sellaisia itsestäänselvinä pidettyjä ja siten näkymättömiä valtarakenteita, jotka estävät sinua ja muita kaltaistasi retoriikkaa suoltavia ihmisiä näkemästä tekemienne väitteiden loukkaavuutta ja valtataistelupyrkimyksiä.

En kuitenkaan ole henkilökohtaisesti loukkaantunut, sillä en voi loukkantua kaikesta tässä maailmassa, elämä olisi hankalaa. Me vain haluamme elää itsenämme ja muokata itseämme tavoin, jotka eivät koske teitä muuta kuin verorahojen puolesta valtiossamme. Niistä rahoista on äänestetty. Tarvitseeko tulla siis purkamaan tuntojaan meille? Purkakaa vaikka Kataiselle tai jonnekin viranomaiselle.

Argumentteja ei voi perustaa oletukselle. Etkö nyt siis olekaan? Siksi en ole mitään näyttänyt tai tarkentanut. Kyse on juuri siitä mitä sanoin: Tuota puhetapaa ja tuollaista syyllistämistä on käytetty läpi historian aina mitäkin vähemmistöä kohtaan.

Sinulta on tullut vain mielipiteitäsi. Niitä ei ole katkeraa niellä, on niitä ennenkin ihmiset tästä aiheesta esittäneet. Niinhän minä sanoin jo aiemmin. Jos tuntuu, että haluaa ratkaista asian jotenkin muuten ja tekee sen, kuten muokkaa kehoaan, sekin on järkevää. Järkevyys on subjektiivinen määre, ei ole mitään yleismaailmallista järkeä johon voit vedota. Mutta ei tietenkään aina, lääkärillä on sitä päätäntävaltaa asiassa, kuten sanoit, joskaan se ei estä yksilö hakemasta hoitoa sitten jostain muualta.

Tässä nimenomaisessa asiassa on kuitenkin niin, että suuremmat linjat kuin yksittäiset lääkärit päättävät hoitokäytännöistä. Tietenkin on aina mahdollisuus, että jos tuollainen teknologia tulisi, suuremmat linjat asettaisivat tai suosittelisivat sen ainoaksi mahdolliseksi hoitokäytännöksi, mutta en kuitenkaan usko. Vaikka karsastan psykiatriaa ja ehkä yleisempääkin lääketieteen trendiä sukupuolen käsittelyssä, luotan kuitenkin jossain määrin tieteeseen ja näitä asioita eteenpäin vieviin linjoihin.

Ei tässä hätää ole, eikä utopiasi taida toteutua. Jos tuo operaatio on onnistunut, eikä jälkikomplikaatioita tule, yksilö lienee sitten terve omasta mielestään. Minulla ei ole mielipidettä hänen mielipiteestään, tuntemuksensa ei kuulu minulle, vaikka toivon tietty että hän olisi tyytyväinen.

Ei tämä ole mikään maalaisjärkikilpailu - minä en pelaa millään maalaisjärjillä, kuten ei tätä peliäkään pelata.

Koko juttusi perustuu valmiiksi pureskelluille olettamille noista käsitteistä, siksi koko juttusi tässä vuotaa. Sama asia pätee myös sukupuoleen ja mieheyteen ja naiseuteen. Minä puhuin tarkasta biologisesta määrittelystä. Tietenkin siis peruskoulun ja lukion oppikirjoissa, sekä jopa siellä wikipediassa annetaan aiheesta yksinkertaistettu ja politisoitukin kuva.

Ei minua ne kiinnosta. Omahoitajako sinulle kertoi, että sinä olet töissä? Pyydä lisää väritettävää ja jätä hoitajan kone rauhaan. On parta, kalju pää, rinnat poistettu, möree ääni, ei naisellista takapuolta, kaljamaha. Oon kyl tukeva, et ehkä siks mua on vaikee tunnistaa "biologiseksi naiseksi".

Emme junnaa ihan paikallamme, sainhan sentään sinulta vastauksen kysymykseen, tosi lievän painostuksen jälkeen. En voi sanoa yllättyneeni, aavistelin sinun vastaavan jotain sen suuntaista. Apotemnofiliaa pidetään yleisesti mielenterveydellisenä ongelmana ja lääkärit hyvin voimakkaasti vastustavat terveiden jäsenten poistoa henkisten vammojen korjaamiseksi.

Eikö siis voida sanoa, että siitä kärsivä ihminen on epänormaali? Mielipidekysymykset normaalista ja epänormaalista ovat juuri niin selkeitä tai vaikeita kun niistä halutaan tehdä. Se mitä normaalina toimintana pidetään on toki muuttunut ja edelleen muuttuu ajan mittaan ja vaihtelee voimakkaasti niin eri kansojen kun jopa yksittäisten henkilöiden välillä, kuten vaikka juuri meidän kahden. Yleisesti kuitenkin normaaliksi hyväksytään se mikä enemmistön mielestä on normaalia ja vastaavasti epänormaaliksi tuomitaan se mitä enemmistö epänormaalina pitää.

Kuvainnollisesti voisi sanoa, että kysymys normaalista ja epänormaalista ratkaistaan äänestämällä. Sinä et hyväksy minun mielipiteitäni siitä mikä on normaalia, mutta en minä sitä ihmettele, ihmiset useastikin vastustavat sellaisia mielipiteitä jotka eivät ole heidän omien etujen tai mielipiteiden mukaisia.

Saanko kysyä sinun mielipidettäsi? Onko naiseksi leikattu ja asianmukaiset hoidot läpikäynyt henkilö sinun mielestäsi normaali nainen? Sen verran toivoisin, että vastaa ensin vain kyllä tai ei.

Ja sen jälkeen voi antaa sellaisen tarkentavan selityksen kun katsot aiheelliseksi. Tiedätkö, että viisastelu ei ole viisautta. Sinä et sitä ilmeisesti osannut lukea, koska siihen viestiin vastasit vain sillä kieliasukritiikilläsi. Se vastaus oli siellä. Näitä on vain pieni osa. Suurinta osaa osien poistelijoista menee nimikkeen Body Integrity Identity Disorder, jossa ei ole seksuaalista latausta taustalla.

Ja tiedän kyllä tuon sanomasi, ei se mitään muuta. Miten sinä sen normaaliuden tähän nyt vedit? Joka tapauksessa, normaaliuden ollessa samoin subjektiivinen määre, joskin kollektiivisesti arvosteltua, kysymys tuntuu omituiselta.

Tietenkin suurimmalle osalle väestösä näin pieni ilmiö, kuten transsukupuolisuus näyttäytyy outona, tuntemattomana ja epänormaalina. Ei se taida olla uutinen kenellekään täällä, eikä jollain valtaväestön normaaliuskäsityksellä ole mitään tekemistä sen kanssa, mistä missäkin ilmiössä on varsinaisesti kyse.

Se mitä ratkaistaan äänestämällä, ovat poliittiset rakenteet kuten eduskunta ja sitä kautta lait. Meillä on kivasti äänestetty laki esimerkiksi transsukupuolisuudesta. Lakiprosessit eivät tosin ole mitään täysin avoimia ja selkeitä, mutta näihin asioihin voi silti yrittää vaikuttaa.

On meitä erilaisilta standardeilta epänormaaleja naisiakin aika paljon, luulen lukeutuvani heihin esimerkiksi kiinnostuksenkohteitteni ja harrastusteni puolesta. En ymmärrä yhtään mihin pyrit tällä. Yritätkö jotenkin yllättää sillä tiedolla, että isolle osalle väestöstä transsukupuolisuus ym. Apotemnofilia luuleminen vain seksuaaliseksi ongelmaksi on tyypillistä niille jotka hankkivat tietoa vain netistä. Kaikki maailman tieto ei vielä googlella löydy.

Miten tämä varsinaisesti liittyy aiheeseen? Onko sinulla jokin ongelma netin käytön kanssa? Minä pistin linkin apotemnofilian ja transsukupuolisuuden erosta ja täällä yhä höliset samoja kommentteja mitään oppimattomana. Apotemnofilia, BIID tai whatever, sillä ei ole minkäänlaista historiaa, kun taas transsukupuolisia on ollut tuhansien vuosien ajan eri maapallon kulttuureissa.

Sen takia se on tulkittu seksuaaliseksi aivan kuin luvun fetissi nenäliinojen kanssa, mikä nyt on tietysti mennyt jo kauan sitten muodista. Sinällään totta, netistä yleensä löytyy linkki jolla voi todistaa olevansa oikeassa, mutta osoittaa vaan sen, että kuvittelet kaiken tiedon olevan netissä tarjolla. Kaikkea ei sieltä vielä kuitenkaan löydy, vaikka ehkä löysitkin linkin joka sopii sinulle. Apotemnofiliasta kärsivän ongelmat näkyvät usein, ei aina, seksuaalisina ja kun seksi myy, niin sitä halutaan korostaa.

Miten ruumiinosien silpominen liittyy tähän palstaan kysyy joku? Niin meni taas se nähtiin hiljaiseksi kun asiaa puhutaan. Silloin hän on rikaskin, jos sattuu olemaan rikas. Onko kiva vastailla moneen otteeseen ja yrittää luoda kuva useista kirjoittajista?

Vai toitko kaverit mukaan? Ei, vaan mitä apotemnofilian ja BIIDin erojen vänkääminen liittyi siihen varsinaiseen aiheeseen mistä keskusteltiin. Olette tuossa eroasiassa tosin hatarilla linjoilla, mutta ei se mitään, uskokaa mitä huvittaa. Muuten hyvä, mutta olitte väärässä tuossa nettiväheksymisessänne tässä asiassa, kuten olette terminologiassakin ja sen käyttömäärissä ja -yleisyydessä.

Luuloissa on näemmä taas hauskaa elää. Täällähän saadaan oikein konsensus aikaan. Jos kokee olevansa itselleen vieraassa ruumiissa olisiko silloin muutettava omaa ruumista vai omaa ajattelua? Virhe ei näet välttämättä ole tapahtunut ensimmäisen kohdalla, vaan jälkimmäisessä". Netistä löytyy se, mikä sinne on pantu. Etsi Harry E Wilsonin tekemä tutkimus joka on hyvin tunnustettu asiantuntija piireissä.

Kumpi on oikein Eikä ratkaista edes kuvaannollisesti Eikö mielipiteessäsi ole nyt ristiriitaa? Olemmeko nyt tekemisissä itse verkostomarkkinoija Petteri Haipolan kanssa? Kaikilla saa siis olla mielipide, kunhan se vaan on sama kun transuilla? Lukutaito olisi tärkeää varsinkin täällä netissä, jos keskusteluihin haluaa osallistua. Muutama päivä sitten sinä, etkä muutkaan tällä palstalla edes tunteneet sanaa apotemnofili. Nyt google on tehnyt teistä sen alan erikoisasiantuntijoita.

Ajetella kuinka helposti kaikki maailman tieto on käsissänne. Nyt vaan jatkat samaan malliin ja saatte vielä lääketieteen nobelin joka mies. Kuitenkin vastaan joihinkin mielipiteisiisi.

Mutta kun tuo ei onnistu. Vielä luvulla lääkärit olivat sitä mieltä että kasvatuksella lapsesta voidaan saada kumpi sukupuoli tahansa. Myös kaikenlaista terapiaa, lääkehoitoja ja sähköshokkeja on kokeiltu, mutta aivojen kokemaa sukupuolta ei ole pystytty muuttamaan.

Helpompi vaihtoehto on korjata fyysinen ulkomuoto todellisen sukupuolen mukaiseksi. Vuosikausia kestävä terapoiva hoito tulee paljon kalliimmaksi tiheasti ja pitkään toistuvien istuntojen vuoksi.

Eikä lopputulos olisi siltikään varma "Mutta on se aika monen muunkin mielipide, niin pahalta kun se saattaa itseään normaaleina pitävien transsukupuolisten korvissa kuulostaakin.

Mutta tuo joukko on kuitenkin ylivoimaisesti pieni vähemmistö. Haluat ilmeisesti ärsyttää transsukupuolisia. Kirjoitat näennäisesti myönteisesti, mutta sitten romauta kaiken kerralla loukkaamalla viimeisessä lauseessa transuttelemalla. Tuo ei meitä häiritse koska olemme kokeneet että kyseessä on vain tappiolle joutuneen viimeinen isku. Eihän transsukupuolisille ole mitään tukiryhmiä tutkimuksissa.

Tukiryhmät ovat vain eräille muille avohoitopotilaille. Sukupuoli on kirjoitettu kromosomeihin. XX ja XY, kuten sinunkin pitäisi tietää.

XX kuulostaa ja näyttää minun silmääni kirjainparilta XX, eikä esimerkiksi sanalta "tyttö" tai "nainen". Voisitko tarkemmin selittää missä nuo sanat lukevat tuossa kirjainparissa? Näen vain kirjaimet XX. Tai että jos havainnoidaan kromosomeja fyysiesti, missä siellä lukee jompikumpi tai molemmat noista sanoista? XYkin näyttää minun silmääni XYltä, ei "pojalta" tai "mieheltä".

Onko tähän olemassa jotkut erikoislasit katsomista varten, kuten esimerkiksi siinä jossain National Treasure -leffassa oli jotkut ihme koodilasit?

Mukavaa että tulkitset asian niin, herrarouva Lehtori. Kihdin voi hoitaa morfiinilla. Sairauden tunteen saa pois, mutta potilas ei todellakaan ole terve.

Päinvastoin hän muun lisäksi tulee vielä riippuvaiseksi morfiinista. Nettipalstalla kinaaminen tuskin parantaa oloa pitemmän päälle. Yleisellä tasolla ja kehenkään erityisesti viittaamatta arvelisin, että ei pidä tehdä liian pikaisia ja suoravivaisia johtopäätöksiä. Eräs pinkki ameeba 9. Hyvät suuren yleisön edustajat. Teillä on koulutaustanne ja kasvatustaustanne ja oman kokemuksenne kautta kertyneet yksilölliset maailmankuvanne.

Voin sanoa huomanneeni, että se kuva ei järky Teillä kovinkaan helposti. Miten ihmeessä voimme vastata Teille mitään yksiselitteistä ja helppoa, kun meitä on olemassa melkoinen kirjo lukemattomiin eri variaatioihin kokemusmaailmoistamme koko siinä ihmisyyden osa-alueessa, joita yksinkertaisesti niputatte 'transuiksi'?

Yksiselitteisintä on vain todeta, että sukupuolisuutta ei ole tutkittu riittävästi. On yleisesti hyväksytty oletettavasti jopa esihistorialliset olettamat totuuksina useita vuosituhansia.

Niitä on vahvistanut kaiken maailman uskonnot ja tieteilijät ja koulutusjärjestelmät ja auktoriteetit niin monta vuotta.. Hyvin turhauttavaa Teille on mitään vastata. Jos emme saisi korjata kehojamme, enemmistön päätöksellä kaikki muukin 'poikkeava aines' meidän mukana tulisi varmasti lopulta mielestänne tuhota.

Olisi tulossa melkoinen rotupuhdistus. Vaan ketkä kaikki olisivat Teistä ne, joita puhdistuksessa jäisi enää jäljelle? Eiköhän meissä kaikissa ole jotakin epäpuhdasta jonkin toisen ihmisen näkökulmasta, joten tyydyttäisiinkö millään vain siihen maailmaan, joka rönsyilee silmiemme alla kaikessa monimuotoisuudessaan?

Se, että ei ole joko nähnyt monimuotoisuutta tai pitänyt näkemästään ei tarkoita, etteikö sitä olisi olemassa ja elävänä. Enhän minäkään uskonut suuren yleisön olevan noin tiukasti silmät kiinni, vaikka tämäkin ikävä piirre nyt omille silmilleni pomppiikin täältä 'Suomi On aivan upea huomata, miten sokeus on lähes täydellistä.

Jos elämä ei olisi saanut alkuaan yksisoluisista, jakautuvista elämänmuodoista, jotka siis eivät parittele - maailma voisi ehkä sattumalta olla suuren yleisön näkemysten mukainen. Jos luonto ei olisi sitä, mitä se on. Me nyt, anteeksi vaan, olemme. Ihminen on uskomattoman sokea. Joku meistä ihmisistä välillä avaa silmänsä ja tällöin on enemmänkin sattuman kauppaa, seuraako muukin maailma hänen mukanaan.

Tässä sukupuolten kirjo -asiassa valitettavasti ollaan edelleen linjoilla 'maailma on litteä' tai 'kaikki muut planeetat kiertävät maata'.

On vain odotettava, että joku on sen verran suuri mielipidevaikuttaja, että hänen sanomansa kuuluu kaiken naureskelun ja hulluna pitämisen yli.

Suuri yleisö, menkää nyt hyvänen aika häpeämään vanhoillisuudessanne nurkkiinne. Tiede, tieto itsessään, kulttuurisuus ja evoluutio.. Vaikka mitä muuta, tuo ihana 'painovoimakin' käsitteenä ovat kaikki jatkuvassa muutoksessa. Aina huomataan jotakin uutta. Muutenhan olisimme todellakin vielä asteella 'alkueläin'. Ja silloinkin jakautuisimme suvuttomasti. Miettikääpä tuota naurettavaa vasta-argumenttianne suoraan televisiosta: Oletatteko senkin olevan täsmälleen sitä, mitä Newton omenan pudotessaan todisti?

Eikö sitäkään ole tarkennettu koskaan enää, kun se on kerran huomattu olevan olemassa? Eiköhän herra Newton koskaan edes laskeskellut tarkennuksia kaavoja miettiessään, vaan se oli heti kuin kiveen hakattuna hänen ojennettavinaan maailmalle Puhtaana Faktana? Hän ei koskaan edes Korjannut kyseistä Ensimmäistä Suurta Oivallustaan? Että tiede 'on ja syntyy aina puhtaana faktana' ja sitä ei tarvitse tarkentaa, syventää tai Korjata?

Ehkä siis eräs kommentti täällä, jossa henkilö, joka 'todistelee olevansa oikeassa sillä että t-ihmiset heti haukkuvat tyhmiksi' tai jotakin sinnepäin myöhemmässä kommentissaan 'huomaa että ehkä niin todellakin on, että niin ne tosiaan syyttävät tyhmiksi' onkin oikeassa: Kun kerran sen itsekin näemmä tunnustat, että oikein huomasit, että sinulle tuputetaan sitä aina vain ja yhä uudestaan.

Ehkä siis alan uskoa siihen, että todellakin - suuri yleisö on asennemuutosvastaista ja sitä kautta todellakin tyhmää. Jos ei kykene avaamaan silmiään vaan yhä tiukemmin niitä puristaa kiinni, vaikka muutos olisi tapahtumatta vääjäämättä..

Ehkä silloin todellakin on kyse tyhmyydestä? Siittäjä on ylpeä ammattikunta, jotka avustavat hyvälaatuisiksi todetut, putkiloihin tallennetut sukusolut tarkkaan valikoituihin jälkeläisten kantajiksi valikoituihin kohteisiin. Tai sitten 'tosi uroisiin' jotka laskevat ihan itse 'lastinsa' kohteidensa sisään joko hedelmöittämistarkoituksessa tai vahingossa, jos kyseessä sattuu olemaan vaikka pikkujoulut tms.

En pidä siitä, että nainen, joka on tuottanut samankaltaisia sukusoluja ja jotka siis toimivat hyvin pitkälti kuten miehen sukusolut, rinnastetaan kuitenkaan näihin ammattikuntiin tai uroksiin. Eikö voisi olla humaania tapaa kertoa, että ennen sukusolutuotantonsa loppumista on kyseinen henkilö vain tuottanut sukusoluja, jotka ovat sitten munasoluun joutuessaan toimineet sukusoluina? Tarvitseeko siihen lyödä 'isä' -leimaa, 'mies' -leimaa tai muutakaan maskuliinisuutta? Entä jos kyseinen henkilö on tiedostanut, että hän voi toteuttaa vanhemmuttaan ainoastaan tällä tavalla, sillä ilman HETU: Entä jos se on sattunut häneen henkisesti, ymmärtänyt tekevänsä itseään kohtaan kovin väärin, mutta kannustimena on ollut se jälkeläinen, hoivaamisvietti, vanhemmuus?

Tuo äitisanan monopolisointi ilmeisesti koskee myös cis-lesbopareja, miten ihmeessä käsitin sen olevan molempia cis-lesboparin osapuolia koskeva termi? Mitä tähän voi enää kohta muuta sanoa kuin että ihmettelen tuota Teidän suurta älyänne. Voi, kuinka tyhmä olenkaan Teidän valjastetun järkenne edessä. En voi sille mitään, tuo on niiiiiin cis-seksististä ja suoraansanottuna tarkemmin ajattelematonta touhua. Miten ihmeessä voitte niputtaa toisia valikoituja asioita yhteneväisiksi ja harkitusti päätettyjä toisia asioita eroavaisuuksiksi jotka ovat keskenään yhteneväisiä eroavuudessaan?

Selittäkää Te, mitä ihmeen 'järkeä' tuossa eriyttävässä, asioita leimailevasas ja suoraan sanoen omituisessa logiikassanne sitten oikein on? Miksi Te ette pysty perustelemaan meille yhtään mitään? Oletatte asioita ihme suodattimien läpi, suodatatte ne esimerkiksi: Tai punainen 1 ei myöskään ole 2, koska numero 1 on mielestänne mahdollisesti rapautunut seiska.

Tai sitten oletatte, että punainen onkin viherpunasokean arvaus väristä, eikä siis vastaa samaa taajuutta mitä suuri yleisö punaisena kokee. Katsoitkohan RölliTrolli nyt omaan pönttöösi vain? Always feed the trolls, keep life exciting. Koska totuutta ei kestä myöntää. Kun tietää että joidenkin "totuudet" ovat vain luuloja. Itse asiassa kaikki totuudet ovat vain osatotuuksia. Kellään ei ole hallussaan absoluuttista totuutta.

Se on ehkä olemassa, mutta sitä ei saada koskaan täysin esiin. Kuten tiedämme totuudet ovat muuttuneet aikojen kuluessa jatkuvasti, siis nämä tieteenkin totuudet.

Jopa matematiikka muuttuu tiedon lisääntyessä. Joten aika turhaa tämä jahkaaminen totuudesta. Pravdakin on samaa mieltä nykyään. Näinhän se on, mutta toisille ihmisille se on vaikea ymmärtää ja he silti haluavat kertoa totuuksia muistakin. Hyvä ja asiallinen ehdotus. Kiitos kaikille kommentoijille- Yhteenvetona sanon, että erikoinen palsta. Täällä transväki pitää taviksia tyhminä.

Kun tavisväki tulee tänne, heillä katkeaa joku käämi päässä, jonka seurauksena tapahtuu geneettinen mutaatio trolliksi. Ainakin tänne tunkevat tavikset tuntuvat heittäytyvän täysin tyhmiksi elleivät sitten ole luonnostaan tyhmiä. Transsukupuoliset on sentään tutkittu ja psykologien mielestä keskimäärin tavanomaista viisaampia.

Ehkä tarvitaan hieman älliä päässä että pystyy kahlaamaan tämän korjausprosessin läpi. Ehkäpä ne tyhmimmät tapaukset eivät pysty hakeutumaan hoitoihin ja lähtevät tästä maailmasta ennenaikaisesti oman käden kautta jo ennen kuin kukaan edes havaitsee heitä transsukupuolisiksi.

Tieteellistä todistusta en voi esittää, mutta itse olen tällaisen lausunnon saanut ja aika moni tutkimuksissa käynyt on kertonut samaa.

Yritkö tappaa meidät nauruun tekemällä itsesi naurettavaksi? Eipä ole taas aikoihin, edes tällä palstalla, mitään noin tyhmää kuultu. Eli transut ovat keskimääräistä viisaampia, koska sinut tutkinut lääkäri on näin sinusta todennut ja koska transukaverisikin sanovat lääkärin heille myös samaa sanoneen? Olisiko joku heistä kertonut totuuden jos lääkäri olisi sanonut häntä keskimääräistä tyhmemmäksi? Kukaan ei lähetä vihaista sähköpostia, jos puertoricolaista transsukupuolista kutsuu leikkisästi transuhuoraksi.

Uskon, että juuri näissä ohimenevissä representaatioissa, jotka helposti valuvat uutisvirrassa kritiikittä ohi niin niiden tekijöiltä kuin lukijoilta, on voimakas normalisoiva voima. Ne vaikuttavat luonnolliselta kielenkäytöltä tarkkaan harkittujen haastateltavalla tai asiantuntijalla tarkistettujen tekstien rinnalla.

Esitän, että isot ja pienet representaatiot muodostavatkin kaksi vierekkäistä esitysten virtaa. Tarkkaan harkittujen representaatioiden virta ottaa aiheensa huomioon, kun taas pienempien ohipuhumisten virta kulkee ohi sen suuremmin tarkastelematta. Siksi toinen tutkimuskysymykseni on kärjistetymmin muotoiltu Kenellä on oikeus identiteetin mukaiseen representaatioon?

Esittelen tutkielmani toisessa luvussa aineistoni, jonka olen kerännyt kolmesta suomalaisesta sanomalehdestä aikavälillä Kolmannessa luvussa esittelen aiheeseen liittyvää aiempaa tutkimusta. Keskityn etenkin sukupuolivähemmistöä ja mediaa yhdistäviin tutkimuksiin sekä Suomessa tehtyyn sukupuolivähemmistöjen tutkimukseen.

Neljäs luku purkaa ja taustoittaa sukupuolta ja sen käsitteitä. Esittelen myös tutkimuksessa tärkeät termit ja perustelen tekemäni termivalinnat. Viides luku on omistettu sukupuolivähemmistöjen tutkimukselle, ja etenkin transgender studies -tutkimussuunnalle, joka vaikuttaa koko tutkimukseni taustalla.

Kuudennessa luvussa perehdyn kriittiseen diskurssianalyysiin, jota olen käyttänyt aineiston analyysiin. Seitsemäs luku esittelee ensin aineiston tarkemmin purkamalla sen osiin ja sitten syventyy sen analyysiin. Aineisto jakautuu kaikkiaan 12 diskurssiin, jotka lopulta vedän yhteen luvussa kahdeksan. Lehdet on valittu edustamaan suomalaista sanomalehtikenttää, pois lukien paikallislehdet. Helsingin Sanomat on Suomen levikiltään suurin sanomalehti, Ilta-Sanomat on nostettu edustamaan iltapäivälehtikenttää ja Keskisuomalainen maakuntalehtikenttää.

Esittelen lehdet tuonnempana tarkemmin. Aineisto on kerätty aikaväliltä Mainitulta ajalta olen kerännyt analysoitavaksi kaiken lehtiaineiston, jossa edes mainitaan sukupuolivähemmistö tai sukupuolivähemmistön edustaja. En ole ottanut aineistonkeruuvaiheessa huomioon sitä, onko toimittaja edes ymmärtänyt puhuvansa sukupuolivähemmistöstä. Aineisto on kerätty lehtien sähköisistä arkistoista käyttämällä tiettyjä hakusanoja 4 ja rajaamalla pois eisukupuolivähemmistöihin viittaavat tekstit.

Näin laaja aineistonkeruu on tietoinen valinta. Jos pois olisi jätetty sekä tekstit, joissa toimittaja ei tuo ilmi kertovansa sukupuolivähemmistöistä, että tekstit, joissa sukupuolivähemmistöt sekoitetaan johonkin muuhun ilmiöön 5, jäljelle olisi jäänyt representaation kannalta vääristynyt aineisto.

Kaikkiaan aineistoon kuuluu lehdessä painettua juttukokonaisuutta. Juttukokonaisuuksilla tarkoitan juttuja, jotka koostuvat useammista teksteistä: Näin purettuna aineistoon kuuluu kaikkiaan tekstiä. Aineisto vaikuttaa ensisilmäyksellä laajalta, mutta suurimassa osassa jutuista sukupuolivähemmistöt on mainittu vain ohimennen tai seksuaalivähemmistöihin sulautettuna.

Jos aineistoon olisi kelpuutettu vain ne tekstit, jotka käsittelevät eksplisiittisesti sukupuolivähemmistöjä, aineisto olisi ensinnäkin pieni ja toiseksi vääristynyt. Kuten jo edellisessä luvussa pohdin, suurin osa representaatioista syntyy aivan muualla kuin etujärjestöjen ja haastateltavien silmien alla. Hakusanoissa tähti tarkoittaa villiä korttia sen käyttäminen päästää hakutuloksiin kaikki kirjainyhdistelmää seuraavat mahdollisuudet.

Asiasta mainitaan muun muassa myös Setan julkaisemassa oppaassa toimittajille Alatalo , 6. Sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksiin palaan yleisemmin jo aiemmin, luvussa 3. Aineisto on rajattu ajallisesti niin, että sen perusteella on mahdollista muodostaa mahdollisimman kattava kuva sukupuolivähemmistöjen representaatiosta.

Ensimmäinen keräysvuosi on valittu siten, että vuoden ns. Tilanteen voi olettaa normalisoituneen muutamassa vuodessa. Aineiston kerääminen loppui vuoden lopussa. Olen kerännyt aineistoa paitsi Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Keskisuomalaisen päälehdistä, myös osasta niiden liitelehtiä. Liitteitä ei ole eroteltu omiksi lehdikseen, mutta niiden osastoksi on aineiston tarkastelussa merkitty liitteet.

Helsingin Sanomat on Suomen ainoa valtakunnallinen ja Pohjoismaiden suurin seitsemänpäiväinen sanomalehti. Se on levikiltään Suomen suurin tilattava sanomalehti. Vuoden tarkastuksen mukaan levikki oli ja sunnuntailevikki kappaletta Media Audit Finland 8.

Helsingin Sanomista aineistossa on juttukokonaisuutta tekstiä. Keskisuomalainen on Keski-Suomen maakunnan päälehti. Lehti on Suomen kahdeksanneksi suurin sanomalehti, jonka vuoden levikki oli , viikonlopputilauksen kappaletta Media Audit Finland Keskisuomalaisesta on kerätty juttukokonaisuutta tekstiä , mukaan luettuna Sunnuntaisuomalainen, joka nimensä mukaan ilmestyy sunnuntaisin ja sisältää aikakauslehtimäisiä juttuja. Ilta-Sanomat on Suomen kahdesta iltapäivälehdestä luetumpi.

Sen levikki on viikolla ja viikonvaihteessa kappaletta 9 Media Audit Finland Toisin kuin Keskisuomainen ja Helsingin Sanomat, se ilmestyy kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin.

Lauantain numero on niin sanottu viikonloppupainos: Ilta-Sanomat eroaa päivälehdistä eritoten myyntitaktiikallaan. Siinä missä Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen kannetaan aamulla kotiin, iltapäivälehti myydään aina uudestaan ja 6 Suomen transsukupuolisuutta käsittelevässä laissa puhutaan transseksuaaleista Laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta Olen laskenut aineistoon kaiken toimituksellisen sisällön, eli toimittajien itsensä kirjoittaman ja tuottaman aineiston.

Tämän rajauksen ulkopuolelle jäävät mielipideosastot, joissa lehden lukijat tuovat esille omia kirjoituksiaan sekä kaikki lukijoiden kommentit, gallupit ja vastaavat. Ulkopuolelle jäävät myös muun kuin varsinaisen toimituksen lehteen kirjoittamat tekstit, eli esimerkiksi pääkirjoitussivun yhteydessä asiantuntijoiden tai poliitikkojen kirjoittamat kannanotot.

Myös kaikki ilmoitukset ovat tutkimusaineistoni ulkopuolella. Kaikki muu lehden sisältö on tutkimusaineistoa. Tämä tarkoittaa kaikkia osastoja kovista uutisista balettiarvioihin ja urheilupakinoihin.

Yhdysvalloissa transsukupuolisuutta on tutkittu etenkin elokuvien ja televisiosarjojen representaation kautta Yksi tunnetuimmista sukupuolivähemmistöjä ja mediaa yhdistävistä tutkijoista on John M. Retoriikkaan ja sen vaikutuksiin erikoistunut Sloop käyttää usein diskurssianalyyttisia ja queer-teoreettisia näkökulmia tutkimuksissaan. Sloop nostaa esille sukupuolen erilaisuuden mitätöivät tekstit, negatiiviset representaatiot, ja heteronormatiivisen kapean tavan esittää seksuaalisuutta ja sukupuolta.

Hän esittää näiden representaatioiden olevan vahingollisia sukupuolivähemmistöjen oma- kuvalle. Kuten moni Sloopin teksteistä, muukin mediaan keskittyvä sukupuolivähemmistöjen ja mediatai uutistekstien tutkimus on tehty pääasiassa analysoimalla yksittäisiä tapahtumia.

Barker-Plummerin tekemä diskurssianalyysiprojekti tarkastelee Yhdysvalloissa murhatun transihmisen, Gwen Araujon, representaatiota uutisissa. Barker-Plummer löytää aineistostaan marginalisoivien tekstien lisäksi myös niin kutsutun wrong body discoursen WBD eli väärän ruumiin diskurssin: Araujon sukupuoli suljettiin lähes poikkeuksetta väärään ruumiiseen syntyneeksi tytöksi Barker-Plummer ,.

Barker-Plummer kyseenalaistaa artikkelissaan WBD: Annabelle Willoxin tutkimus puolestaan keskittyy murhatun Brandon Teenan representaation ympärille. Stephen Kerry tutkii australialaisen Kathleen Worralin oikeustapauksen representaatiota. Worrall murhasi sisarensa Susan Worrallin vuonna ja vetosi oikeudessa intersukupuolisuutensa aiheuttamien lääkkeiden sivuvaikutuksiin. Kerry kirjoittaa intersukupuolisuuden näkymättömyydestä mediassa ja medikalisoidusta representaatiosta. Queering the Queer Eye: A transsexual woman on sexism and the scapegoating of femininity.

Serano lähestyy transnaisten arkkityyppejä mediassa ja esittää niiden olevan paitsi seksistisiä, myös erityisen transmisogynian värittämiä. Serano jaottelee kaksi päästereotypiaa: Käytän läpi tutkimuksen myös sukupuolentutkija ja filosofi Talia Mae Bettcherin ajatuksia.

Bettcher ei ole varsinaisesti keskittynyt mediatutkimukseen, mutta käsittelee aihetta esimerkiksi Gwen Araujon murhatapausta tarkastelevassa artikkelissaan Evil Deceivers and Make-Believers Artikkelissa Bettcher kiinnittää huomiota transfobisiin representaatioihin ja transsukupuolisten kohtaamaan väkivaltaan. Nimensä mukaan teksti teoretisoi transihmisten esittämistä oikeasti miehinä tai naisina he joko huijaavat, pettävät tai kuvittelevat olevansa identifioitumaansa sukupuolta.

Suomessa sukupuolivähemmistöjä on tutkittu hyvin vähän. Ensimmäiset suomalaiset lääketieteelliset tutkimukset transsukupuolisuudesta on tehty vasta luvun alussa. Juridismedikaalinen näkökulma on ollut sukupuolivähemmistöjen tutkimuksessa leimallista Wickman , Varsinkin lääketieteellisissä tutkimuksissa transsukupuolisuus on tavattu esittää parannettavissa olevana sairautena.

Yhteiskuntatieteellisissä tutkimuksissa transsukupuolisuutta on lähestytty transsukupuolisten itseymmärryksen ja kokemuksen kautta. Huuska , Intersukupuolisuutta on Suomessa tutkittu lääketieteen ulkopuolella muutamia kertoja, ja pääasiassa pro gradu -töinä mm.

Laakso ; Rissanen Intersukupuolisten representaatiota mediassa saati uutisteksteissä ei Suomessa ole tutkittu. Transvestisuuden tutkimus on jäänyt vielä pienempään rooliin: Sukupuolivähemmistöjen representaatioiden tutkimus uutistekstissä on jäänyt yhden opinnäytetyön varaan.

Puuttuva rasti sukupuolivähemmistöt luvun uutisissa on Turun ammattikorkeakoulusta valmistunut tutkimus sukupuolen moninaisuudesta uutistekstissä. Tiia Suorsan aineisto on kerätty lyhyeltä ajalta, ja tutkimusmateriaali tiukasti rajattu.

Lisäksi aineistoon, joka on osittain päällekäinen omani kanssa, on otettu mukaan vain ne jutut, joissa. Työn pohdinnossa Suorsa esittääkin, että monta nurkkaa aiheesta jäi vielä tutkimatta Suorsa , Queer-teoria on saanut vahvan jalansijan suomalaisessa sukupuolentutkimuksessa jo luvun alussa Harju Queer-teorian ja median tutkimusta edustaa kenties tunnetuimmin taidehistorioitsija ja visuaalisen kulttuurin tutkija Leena-Maija Rossi.

Hän on pohtinut sukupuolten ja seksuaalisuuksien rakentumista ja neuvottelua mainonnan alueella. Hän kuvaa mainoksia ja niiden sukupuolittuneisuutta yhtenä keskeisimpänä identiteettien muokkaajana mediakeskeisessä kulttuurissamme Rossi , Muulla medialla, ja sen mukana myös uutistekstillä, ei liene sen vähäisempi rooli.

Mediakulttuurin queer-luentaa on laajemmin tehnyt muun muassa myös Sanna Karkulehto vuoden teoksessaan Seksin mediamarkkinat. Transgender studies -lähestymistapaa on käyttänyt muun muassa Emmi Välipassi artikkelissaan kodin ja yhteisön metaforista amerikkalaisten transmiesten lehdessä Original Plumbing ja Luca Tainio sukupuolentutkimuksen pro gradu -työssään, jossa käsitellään sukupuolen diskursiivista rakentumista sukupuolenkorjausprosessia koskevassa asiantuntijapuheessa Tainio Tutkimuskentällä on tehty hyvin vähän sukupuolivähemmistöjä koskevaa tutkimusta, joka kattaisi laajan otannan lehtitekstejä.

Alueet on normaalisti rajattu tiukasti joko tiettyyn uutistapahtumaan tai sellaiseen aineistoon, joka käsittelee sukupuolivähemmistöjä selkeästi pääaiheenaan. Tämä tutkielma asettuu tuohon sokeaan pisteeseen. Olen kiinnostunut paitsi selkeistä representaatioista, myös pienemmistä, piiloutuvista ja merkitykseltään perkaamattomammista representaatioista.

Nämä kaksi sukupuolta nähdään usein vastakkaisina ja samalla toisensa poissulkevina jos joku on mies, hän ei samalla voi olla myös nainen. Miehellä on pääasiassa miehiseksi nähtyjä biologisia ja sosiologia piirteitä, naisella naiselliseksi käsitettyjä.

Tätä dikotomiaa tukevat yhteiskunnan perusrakenteet: Sukupuolivähemmistöt rikkovat binaarista käsitystä pelkällä olemassaolollaan. Tämän takia yksinkertaiselta vaikuttava sukupuolen käsite on purettava ja rakennettava uudelleen. Vaikka kahden sukupuolen malli nähdään luonnollisena tapana järjestää yhteiskunta, ei se historiallisesti katsottuna ole ainoa mahdollinen.

Sukupuoleltaan harvinaislaatuisten stigmatisointi on ollut toki ollut yleistä kautta ajan ja kulttuurin, mutta monissa ei-länsimaisissa kulttuureissa sukupuolen monimuotoisuus on nähty luonnollisena tai ainakin hyväksyttävämpänä Huuska , Tässä luvussa avaan monimutkaista sukupuolen käsitettä tämän tutkimuksen kannalta tärkeimmistä näkökulmista.

Tarkastelen etenkin sukupuolen teoretisoimiseen erikoistunutta feminististä tutkimusta ja siitä versoneita tutkimussuuntia. Sen jälkeen avaan nykypäivän Suomessa käytettäviä termejä, jotka ovat vakiintuneet kuvaamaan sukupuolivähemmistöjä. Selvännän samalla tässä tutkimuksessa käyttämiäni termivalintoja. Venhola , 3 on jakanut sukupuolen nykykriteerit yhdeksään karkeaan kategoriaan. Tietyn sukupuolen kriteerit voivat täyttyä täysin ideaali, stereotyyppinen mies tai nainen tai vaihtelevasti.

Trans-ihmisten ja intersukupuolisten kohdalla kahtia jakavat kriteerit eivät täyty: Sukupuolinormatiiviset ajatusrakenteet olettavat, että tiettyyn kehoon kuuluu luonnollisesti tietty identiteetti ja että sukupuolet ovat toisilleen vastakkaisia. Yhteiskunta ja kulttuuri rakentuvat näille stereotyyppisille oletuksille: Jos sukupuoli ei toteudu normin mukaisesti, oletetaan kyseessä olevan sairaus tai vaje.

Biologisia ja anatomisia sukupuolen määrittämisen keinoja ovat sukurauhasten määrittämä sukupuoli munasarjat, kivekset , hormonien määrittämä sukupuoli 11 testosteroni, estrogeeni , vartalon sisäiset ja ulkoiset sukupuolielimet naisella emätin, kohtu, munatorvet, munasarjat, häpyhuulet ja klitoris; miehellä kivekset, eturauhanen, siementiehyeet, kivespussit ja penis , ja kromosomaalinen sukupuoli. Ihmisellä on 46 kromosomia, joista vain kaksi X ja Y vaikuttavat sukupuoleen.

Miehen sukupuolikromosomit ovat XY- ja naisen XX-muotoa Venhola , 3 5. Kulttuurisia ja sosiaalisia kriteerejä sukupuolelle ovat toissijaiset sukupuolen tunnusmerkit.

Vaikkakin ruumiillisia, nämä merkit eivät suoraan kerro lääketieteellisessä mielessä sukupuolesta. Esimerkiksi vartalon karvoitus tai rintojen koko on merkki kahden sukupuolen eroista.

Kasvojen karvoitus on kulttuurisesti yksinomaan miehinen tuntomerkki, rinnat puolestaan kuuluvat naissukupuolelle. Tärkeä kulttuurinen kriteeri ovat myös sukupuoliroolit miten henkilö käyttäytyy, miten hän pukeutuu, puhuu, toimii ja reagoi. Sukupuoliroolit ovat erityisen kulttuurispesifejä, samoin kuin viimeinen kriteeri: Usein länsimaissa identifioidutaan miehen, naisen tai androgyynin kategoriaan.

Termillä sukupuolivähemmistö tarkoitetaan yleensä kaikkia sukupuolen rajamailla liikkuvia ihmisiä. Arkikielessä sukupuolen ja seksuaalisuuden eri termit sekoittuvat usein toisiinsa. Tutkimusaineistosta ei välillä ole selvää mitä sukupuolivähemmistön osaa tarkoitetaan, vai puhutaanko sukupuolivähemmistöistä ollenkaan. Siksi käsittelen tässä tutkimuksessa koko 11 Kaikkien elimistöt erittävät kaikkia sukuhormoneja, vain määrät vaihtelevat.

Termi ei kuitenkaan käänny täysin suomeksi: Kähkönen ja Wickman , i. Osa on ottanut käyttöönsä suomennoksen muunsukupuolinen tai muusu, joskin tämäkin termi on saanut kritiikkiä vähemmistön itsensä sisältä ks.

Pyrin samanaikaisesti kunnioittamaan identiteettien mahdollista liukuvuutta. Termit on aina luotu kuvaamaan olemassa olevia ilmiöitä. Ne eivät ole täydellisen kattavia tai täydellisen kuvaavia. Ne ovat ennen kaikkea apukeinoja ilmaisuun, myös sukupuolivähemmistöille itselleen. Koska sukupuolikategoriat ovat aina sopimuksenvaraisia, myös sukupuolien ulkopuolelle jäävät trans-ihmisyys ja intersukupuolisuus on sopimuksenvarainen, ei objektiivisesti olemassa oleva ilmiö Rissanen , 6 7.

Käsittelen sopimuksenvaraisuutta tarkemmin luvussa Sukupuolen lyhyt historia Nykyiset sukupuolta koskevat käsitteet ovat nuoria luvulle asti fyysisiä sukupuolia katsottiin käytännössä olevan vain yksi, ja vielä luvulla lähes kaikista sukupuolen ja seksuaalisuuden käsitteistä puhuttiin yhtenä ja samana puhuttiin muun muassa fyysisestä ja psyykkisestä hermafrodiittisuudesta tai kaksineuvoisuudesta Suhonen , Seuraavaksi perehdyn hieman tarkemmin länsimaisen sukupuolen termistön historiallisuuteen.

Mukailen alla etenkin Susan Strykerin ja Stephen Whittlen toimittaman The Transgender Studies Readerin koottuja tekstejä sukupuolivähemmistöjen teoretisoinnin alkuajoilta. Kirja kokosi ensimmäistä kertaa yksien kansien alle kattavan kokoelman sukupuolivähemmistöjä koskevia tekstejä aina luvun ensimmäisistä lääketieteellisistä teoretisoinneista TGS: Kirjan heikkous tämän tekstin kannalta on artikkeleiden vähyys intersukupuolisuuden historiasta. Lainaan etenkin kirjan toimittajien kirjoittamia lukujen esittelytekstejä, Sukupuolen moninaisuuden määritelmät ovat kehittyneet usein samaa matkaa lääketieteen kehittymisen kanssa.

Kuten jo luvun alussa mainitsin, sekä trans- että intersukupuolisten hoito on kehittynyt lääketieteen kehityksen mukana. Nykymuotoiset termit ovat alkaneet muotoutua samanaikaisesti. Richard von Krafft-Ebing otti yhtenä ensimmäisistä tieteellisen näkökulman yksilöiden seksuaalisuuteen. Hänen teoksensa Psycopathia Sexuali loi taksonomian seksuaalisille häiriöille.

Niiden joukossa oli myös metamorphosis sexualis paranoica, jonka Kraft-Ebing näki vakavimpana homoseksuaalisuuden muotona, nykypäivänä vääristymä todennäköisesti diagnosoitaisiin käytännössä transsukupuolisuudeksi. Seksologi Magnus Hirsfield kirjoitti ensimmäisten joukossa sukupuolen olevan mahdollisesti jotakin muuta kuin absoluuttisesti mies tai absoluuttisesti nainen. Hän kirjoitti vuoden Sukupuolenkorjausleikkauksia tehtiin ensimmäistä kertaa jo luvulla. Meyerowitz tosin huomauttaa, että nämä leikkaukset eivät johtuneet niinkään siitä, että tieto sukupuolesta olisi lisääntynyt, vaan siitä, että tietoa uusista leikkaustekniikoista oli aiempaa enemmän.

Sanaa transexual, josta juontuvat nykykäytössä olevat termit transsexual ja suomen kielen transsukupuolinen käytti ensimmäisenä todennäköisesti lääketieteen edustaja David Cauldwell vuonna ilmestyneessä artikkelissa Psychopathia Transexualis.

Termin nykymuodon vakiinnutti lääkäri Harry Benjamin, joka oli myös ensimmäisiä transsukupuolisten leikkaushoitoja kehittäneitä lääkäreitä. Transvestisuus ja transsukupuolisuus siis alkoivat eriytyä toisistaan myös teoreettisesti luvulta lähtien. Lääketieteellisellä termipelillä ei ole vaikutusta vain lääketieteeseen vaan myös sukupuolivähemmistöjen itseymmärrykseen luvulta lähtien transihmiset ovat olleet jatkuvasti enenevässä määrin vaikuttamassa siihen, mitä termejä heistä itsestään käytetään ja miten rajat piirretään.

Vahvaa lääketieteellistä ja ulkoa tulevaa määrittelytaustaa ei silti voida pyyhkiä pois. Siitä on silti ollut hyötyä: Intersukupuolisuuden historia on kytkeytyy lääketieteen historiaan jopa transsukupuolisuutta vahvemmin. Sukupuoleltaan epäselviä lapsia on syntynyt aina, mutta heihin suhtautuminen näyttää ainakin anekdoottimaisten tietojen perusteella olleen aiemmin vapaampaa kuin nykyisin.

Kirsi Vainio-Korhonen kertoo sukupuoleltaan epäselvien näkyneen Ruotsin valtakunnan lakiteksteissä luvulta alkaen. Varsinaisesti intersukupuolisuuteen ei puututtu, ainoastaan avioliittolupaa hakiessa jouduttiin pohtimaan, olivatko sukuelimet riittävän kehittyneet. Vainio-Korhosen mukaan intersukupuolinen sai itse päättää tai olla päättämättä sukupuoli-identiteettiään luvun loppupuolella oikeuslääketieteen valta alkoi hamuta epäselviä sukupuolia selvitettäväkseen Vainio-Korhonen , luvulla myös intersukupuolisuudesta tuli hoidettavissa oleva sairaus.

Tämän kehityspsykologisen teorian pohjalta luotiin hoitomuodot, joilla lapsen sukupuoli pyrittiin "normalisoimaan" varhaisella kirurgialla, hormonihoidolla ja kasvatuksella. Pitkään hoitoparadigmana ollut ajatus siitä, että ihmisellä on yksi oikea sukupuoli, joka saatiin esille poistamalla kaikki turha, väistyi uuden ajatuksen tieltä. Hoitokäytäntöihin vaikutti etenkin John Moneyn teoria siitä, miten jokainen lapsi on syntyessään sukupuoleltaan neutraali.

Tällöin hänet saatettiin kasvattaa kumpaan tahansa sukupuoleen, kunhan sukupuolielimet saadaan näyttämään oikealta. Rissanen , Suomessa ensimmäiset viralliset liikahdukset oikeuksien ajamisen puolesta nähtiin , kun Seta perusti edelleen toimivan Transtukipisteen. Vuonna astui voimaan eduskunnassa kiihkeästi taistelu translaki, joka kumosi kastroimislain. Transvestisuus poistettiin sairausluokituksesta vuonna Seta Tätä kirjoitettaessa, vuoden eduskuntavaalien alla, keskustelua käydään aktiivisimmin translain uudistamisesta.

Vaatimuksena on esimerkiksi transihmisen oikeus itsemäärittelyyn ja sterilisointipakon poistaminen. Lakitekstin asiasisällön lisäksi myös sen kieli, joka puhuu edelleen transseksuaalisuudesta, on auttamattoman vanhentunutta. Sillä, mitä lakiteksti ja lääketieteelliset teokset sanovat, on edelleen vaikutusta sille miten sukupuoli nähdään ja mitä sukupuoli sitä kautta on.

Sukupuolivähemmistön termistöä Transsukupuolinen on henkilö, joka kokee fyysisen syntymäsukupuolensa oman sukupuolensa vastaiseksi.

Transsukupuolisuus voidaan määritellä kahdesta eri näkökulmasta, jotka tosin eivät sulje toisiaan pois. Ensimmäinen näkökulma suhtautuu transsukupuolisuuteen sukupuolen kokemisen kautta.

Transsukupuolisuus nähdään yksilön henkilökohtaisena kokemuksena siitä, että hänen kehonsa ilmaisee hänen sukupuolikokemustaan väärin. Hänellä on ristiriita sisäisen sukupuolikokemuksensa ja ruumiillisten sukupuolipiirteidensä sekä kulttuuristen sukupuoliodotusten välillä. Seta ; Transtukipiste e. Toinen, medikaalinen näkökulma painottaa transsukupuolisuuden lääketieteellistä diagnoosia.

Transsukupuolisuus on asetettu ICD -tautiluokitukseen aikuisiän persoonallisuus- ja käyttäytymishäiriöihin tautinimikkeellä F Transsukupuolisuudelle asetetaan kolme diagnostista kriteeriä. Ensimmäinen on halu elää ja tulla hyväksytyksi vastakkaisen sukupuolen edustajana, mihin tavallisesti liittyy toive kirurgisesta ja hormonaalisesta hoidosta oman ruumiin muuttamiseksi toivotun sukupuolen kaltaiseksi. Toinen kriteeri on transsukupuolisen identiteetin kestäminen yli kaksi vuotta.

Kolmannessa kriteerissä suljetaan pois mahdolliset. Tiitinen, Suominen ja Holi , Itsessään transsukupuolisuus ei ole mielenhäiriö Transtukipiste e.

Keskustelua transsukupuolisuuden sairausdiagnoosista luopumisesta on käyty, sillä vastustajat kokevat diagnoosin patologisoivan sukupuolen moninaisuutta. Moni kokee diagnoosin kuitenkin tarpeelliseksi, jotta sukupuoliristiriitaa kokevat voivat saada tarvitsemaansa terveydenhoidollista apua. Taustalla on keskustelu myös siitä, nähdäänkö transsukupuolisuusidentiteetti kolmantena sukupuolena vai onko transhoitojen tarkoituksena korjata sukupuoli toivotun kaltaiseksi kahden sukupuolen binaarin sisällä Wickman ,.

Tästä keskustelusta kirjoitan tarkemmin queer-teoriaa ja sen kritiikkiä käsittelevässä luvussa. Transmies tai transsukupuolinen mies tarkoittaa naisesta mieheksi sukupuoltaan korjaavaa henkilöä siis miestä, joka on syntynyt naisen kehoon. Vastaavasti miehestä naiseksi sukupuoltaan korjaava on transnainen.

Transihmisyys tarkoittaa tässä tutkimuksessa kaikkia muita sukupuolivähemmistöjä paitsi intersukupuolisia. Termi on vanhentunut ja jäämässä pois käytöstä, sillä se viittaa harhaanjohtavasti seksuaalisuuteen, jonka kanssa sukupuoli-identiteetillä ei ole mitään tekemistä.

Transihmisen seksuaali-identiteetti voi olla hetero, homo, biseksuaali tai jotakin aivan muuta. Toinen vanhentunut ja usein transsukupuolisten itsensä mielestä loukkaava termi on sukupuolen vaihtaminen.

Transsukupuolisen sukupuoli pysyy useimmin hänen oman käsityksensä mukaan entisellään, vaikka sosiaalinen ja juridinen sukupuoli sekä anatomia korjataan. Kyse ei siis ole yhden asian vaihtamisesta toiseen, vaan väärän asian korjaamisesta oikeaan.

Transvestiitti on mies tai nainen, jolla on tarve ilmentää itsessään ajoittain muunkin kuin syntymäsukupuolensa puolia. Tämä voi tapahtua esimerkiksi pukeutumalla, ääntä muuttamalla tai harrastusten kautta. Suurin osa transvestiiteista on heteroseksuaalisia miehiä. Transvestiitin sukupuolikokemus on usein liukuva: Transvestiitti saattaa jakaa rooli-identiteettinsä miehiseen ja naiselliseen puoleen, jolloin näiden vuorotellessa yksilö voi toteuttaa erilaisia puolia itsessään.

Toisaalta transvestiittimies saattaa nähdä tietyt tunteet ja olotilat yksinomaan naisille kuuluvina. Tällöin hän saa naisroolissa kokea nämä tilat vapaammin kuin miehen roolissa. Kyseessä voi olla myös vaihtoehtoisen itsen tai uuden minäkuvan luomisen rooliminän avulla.

Sisäinen nainen voi olla myös eroottisen fantasian ilmenemistä tai osa seksuaalista skeemaa. Transvestisuus sekoittuukin sukupuolivähemmistöistä eniten seksuaalisuuteen. Vaikka transvestisuuteen liittyy myös eroottista latausta, se ei ole käytöksen päämotivoija. Se ei kuitenkaan itsessään ole seksuaalisuutta siinä missä esimerkiksi hetero- tai homoseksuaalisuus, vaan sukupuolisuuden ilmiö. Muunsukupuolinen transgender tarkoittaa ihmistä, jonka sukupuoli on yhdistelmä mieheyttä ja naiseutta.

Muunsukupuolinen saattaa kokea itsensä myös sukupuolettomaksi ja monisukupuoliseksi. Transgender tai muunsukupuolinen elää kahden sukupuolen rajalla, välillä tai ulkopuolella. Hän saattaa korjata kehoaan tai saattaa olla korjaamatta. Muunsukupuolisuus korostaa sukupuolen kokemista tai identiteettiä. Muunsukupuolisten käsitys sukupuolesta on moninainen, ei vain kaksinainen. Sama ei välttämättä pidä paikkansa muissa sukupuolivähemmistöissä.

Muunsukupuolisuus on identiteetti, jota on vaikeaa vangita sanoihin. Yksi kutsuu itseään sukupuolettomaksi, toinen kaksi- tai monisukupuoliseksi, kolmas sukupuolen sekoittajaksi, neljäs transgenderiksi ja viides joksikin ihan muuksi. Perusajatus on kuitenkin sukupuolen määrittäminen vapaasti ilman perinteisiä naisen ja miehen kategorioita.

Suomessa transgender-diagnooseja on tehty vain muutamia, ensimmäinen vuonna Tampereen yliopistosairaalassa Suhonen , Pyrin käyttämään tässä tutkimuksessa mahdollisimman selkeää yleiskieltä. Kähkönen ja Wickman , i; Bettcher Tämän termin sijasta 14 Sairausluokituksessa transvestismi oli liitetty sadomasokismin ja fetismin kanssa samaan kategoriaan. Kaikki kolme poistettiin luokituksesta yhtä aikaa.

Luokitus antoi kuvan transvestismista seksuaalisuuden muotona, vaikka kyse on yhtä lailla, joskus enemmänkin sukupuoli-identiteetistä. Käytän termiä Seta ry: Samasta selvyyden syystä käytän paikoin myös kyseenalaista termiä syntymäsukupuoli. En viittaa termillä siihen, että transgender-ihminen olisi oikeasti syntynyt mieheksi, tai että transmies olisi oikeasti syntynyt naiseksi, vaan kuvaamaan henkilölle syntymän yhteydessä määriteltyä sukupuolta.

Kuten Kähkönen ja Wickman toteavat SQS-lehden johdannossa, termit ovat jatkuvasti liikkeessä, ja ne liikkuvat etenkin erilaisten teoreettisten ja kriittisten painotusten mukana. Kaikki yritykset määritellä sukupuolen kokemuksia ovat samalla myös ongelmallisia ja rajoittavia jostakin näkökulmasta Kähkönen ja Wickman , i-ii. Termivalinnat tässä pro gradu työssä eivät pyri väheksymään ketään. Intersukupuolisuuden määritelmä ja tulkinnat Tässä alaluvussa avaan tarkemmin intersukupuolisuuden käsitettä.

Se eroaa muista sukupuolivähemmistöistä selvästi: Monet intersukupuoliset eivät välttämättä edes koe kuuluvansa sukupuolivähemmistöön. He eivät välttämättä edes tiedä syntyneensä intersukupuoliseksi. Intersukupuolisuus voidaan nähdä joko patologisessa valossa sukupuolen kehityksen häiriönä tai vaihtoehtoisesti sukupuolen luonnollisena vaihteluna. Itsessään intersukupuolisuus ei ole henkeä tai terveyttä uhkaava sairaus.

Intersukupuolisuus tarkoittaa synnynnäistä tilaa, jossa ihmisen sukupuolta määrittävät fyysiset tekijät tai ominaisuudet eivät ole yksiselitteisesti miehen tai naisen Seta Syntyvistä lapsista yhden viidestätuhannesta arvellaan olevan intersukupuolisia Huuska , 1. Määrää on vaikea arvioida tarkasti, sillä osa intersukupuolisista ei tiedä lapsena tehdyistä korjausleikkauksista tai heidän intersukupuolisuuttaan ei ole edes diagnosoitu. Huuska on arvioinut, että käsite intersukupuolisuus otettiin Suomessa käyttöön Trasek ry: Päätöksen takana oli halu kunnioittaa ryhmän omaa tapaa määritellä itsensä ks.

Useimmiten vastasyntyneen genitaalien ulkonäkö poikkeaa totutusta vain koon tai muodon perusteella. Kyseessä voi olla tavallista pienempi penis tai suurempi klitoris. Intersukupuolisuus ei ole yksi ainoa sairaus tai variaatio. Fyysisen sukupuolen monimuotoisuuden aste vaihtelee yksilöillä ja eri tiloissa. Yleisin tila on CAH congenital adrenal hyperplasia , jossa lapsen sukupuolielimet muistuttavat joko suurentunutta klitorista tai pientä penistä. Lapsella on naisen sisäiset sukuelimet ja yleensä lisääntymiskykyisyys naisena.

Kahdella intersukupuolisella ei välttämättä ole paljoakaan yhteistä keskenään; yhteistä on vain se, ettei vartalo vastaa perinteistä käsitystä sukupuolesta.

EI SEKSIÄ HOMO 40

Tavallisten tiukkakalu homoseksuaaliseen sukkahousu kuvia näkökulmasta taas henkilö, joka näyttää ja kuulostaa naiselta ja jolla on naisen nimi ja hetu, on nainen ja vastaavasti miehestäkummallista väittää muuta. Toinen kriteeri on transsukupuolisen identiteetin kestäminen yli kaksi vuotta. Joitain transvestiittejä varmaan tunnistatkin. Minä pistin linkin apotemnofilian ja transsukupuolisuuden erosta ja täällä yhä höliset samoja kommentteja mitään oppimattomana. Ensimmäinen keskittyy analysoimaan valtaa ja etenkin vallan väärinkäyttöä, jälkimmäinen yhdistää queer-ajattelua ja trans-ihmisten omien identiteettien kunnioittamista.

Puhdas kalu shemale helsinki homoseksuaaliseen

6. kesäkuu Huumeiden käyttö on kuitenkin eri asia kuin homoseksuaalisuus? Käy katsomassa Helsingin prideä, voin sanoa, että eipä siellä Kun amfetamiinin takia ei kulli enää seiso niin sitä korvataan .. Ja näin on käynytkin ihan jopa vahingossa nyt ladyboy ja tytyily Ihan puhdasta olkiukkoa sinulta. 2. tammikuu Kulli tarkoitti suomeksi alunperin tyrää, tai muuta esiintyöntyvää asiaa. .. Ts. Kromosomit määrittävät sukupuolen, mutta virheet tässä voi johtua mutaatiosta . Tila on jopa niin paha, että silloinkin kun homoseksuaalisuus oli [–]Lomalataus Itä-Helsingin monikulttuurinen sotatenner 19 points20 points maaliskuu Seksitreffit Helsinki seksitreffit tampere Seksitreffit ilmaiseksi netistä? Kaikkialla on hohtavan puhdasta. Omakuva porno suomi chat Top sex escort prague liian iso kulli Pillua on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. 3. toukokuu Alaston suomi shemale tyttö alasti video.

: Puhdas kalu shemale helsinki homoseksuaaliseen

VILLI IIRA ANIME HOMO HENTAI PORN Teistä tehtiin hauska leffakin viime vuonna Blair Witch Projektin hengessä: Selitä omin sanoin seuraavat. Moni nainen joka ei saa omia lapsia on aivan epätoivon partaalla ja tekisi mitä tahansa lapsia saadakseen. En voi sanoa yllättyneeni, aavistelin sinun vastaavan jotain sen suuntaista. Voi, kuinka tyhmä olenkaan Teidän valjastetun järkenne edessä. Olisi tulossa melkoinen rotupuhdistus.
Ilmaisia homoseksuaaliseen sex thaihieronta kokkola Mutta on se aika monen muunkin mielipide, niin pahalta kun se saattaa itseään normaaleina pitävien wilmaespoo seksi mies päällä gay korvissa kuulostaakin. Koska näkemykseni "terveydestä" ja "terveestä kehosta" eroavat tämän ilmiön suhteen ilmeisesti huomattavasti sinun näkemyksistäsi, enkä näe sitä edes olennaiseksi kysymykseksi varsinaisten hoitojen kannalta, säilyttäisin silti mahdollisuudet fyysisiin hoitoihin plastiikkakirurgiaa myöten julkisella puolella, koska kyseessä on edelleen ja todetusti lääketieteellistä puhdas kalu shemale helsinki homoseksuaaliseen vaativa tila, sekä plastiikkakirurgiaa ym. Oletko herr Taneli nähnyt jonkun kehossa "mies"-merkintää jossain? Ratkeaisi paitsi sitä liikakansoitus ongelmaa, niin myös maamme työttömyysongelmia. Minä luen tuollaisen tekstin muutamassa minuutissa. Ensimmäinen keskittyy analysoimaan valtaa ja etenkin vallan väärinkäyttöä, jälkimmäinen yhdistää queer-ajattelua ja trans-ihmisten omien identiteettien kunnioittamista. Se fyysinen todellisuus ja monimutkaisuus, mikä tuottaa erilaisia kehoja ja taipumuksia on aivan eri asia.
ESCORT TALLINN HOMO VOGUE SAUNA KOKEMUKSIA Mutta tuo joukko on kuitenkin ylivoimaisesti pieni vähemmistö. Oletko tavannut tälläisen henkilön, vai näitkö vain kuvan TumblrInActionissa? Tähän kysymykseen toivoisin sinun vielä selvästi vastaavan! Kaikki korjausprosessiin lähtevät eivät halua sukupuolielimiin kohdistuvaa kirurgiaa, koska eivät koe sitä omalla kohdallaan tarpeelliseksi. Lukeeko siittäjän ihossa jossain isoilla kirjaimilla ISÄ? Siihen kuuluvat seksuaalinen kehitys.
PUHELINSEKSI NUMEROT GAY LYMFAHIERONTA ESPOO 8
Puhdas kalu shemale helsinki homoseksuaaliseen Ehkä silloin todellakin on kyse tyhmyydestä? Suomen kieleen sanat ovat tulleet muutaman mutkan kautta englannin kielisestä ja etenkin yhdysvaltalaisesta sukupuolentutkimuksesta. Se on todellakin pelkkä luokittelu, tietyn historiallisen ja kulttuurisen kehityskulun läpikäynyt asia. Transsukupuolisia on ollut tuhansien vuosien ajan. Muunsukupuolinen saattaa kokea itsensä myös sukupuolettomaksi ja monisukupuoliseksi. XYY eli Klinefelterin syndroomasta ei ainakaan seuraa mitään useampien penisten, kivesten, vaginoiden, munasarjojen tai kohdun kasvamisia. Eli käytti suomessa miesten yleisintä itsemurha tapaa.